Posted on: November 17, 2021 Posted by: Peder Jorgensen Comments: 0

Vedbenden Hedera Helix kan perfekt bruges som skillevæg mellem to haver. Så er det i sandhed en hækplante. Måske ikke særlig oplagt, men denne plante er virkelig ideel at bruge som hæk. Den vokser hurtigt og forbliver ret smal. Den er også hårdfør og stedsegrøn. Denne Hedera er den småbladede efeu. Dens søskende – den med de lidt større og lysere blade – er Hedera Hibernica (den irske vedbend).

Hedera Helix (vedbend)

Hvis du allerede har sat et hegn eller andet rammeværk, og du også gerne vil sætte nogle smukke, grønne planter foran, kan du gøre det meget nemt med denne hækplante. Du planter Hedera Helix langs den, og slyngplanten vil klatre ubesværet op. Vi må sige, at man skal hjælpe planterne i første omgang. Flet kvistene og senere skuddene gennem espalieret. Gør du dette konsekvent i starten, får du en smuk hæk, som vil give dig en masse fornøjelse og privatliv.

Vokser småbladet efeu

Den hurtigt voksende efeu vokser omkring 50 cm til 70 cm om året. Dette afhænger af placeringen og vejrforholdene. Fordi den vokser så hurtigt, vil du have en smuk, grøn, høj hæk inden for en overskuelig fremtid. Planten kan blive meget høj, omkring 10 meter.

Hvorfor skal du vælge Hedera Helix?

Denne klatreplante er hårdfør og stedsegrøn.

Den kan plantes i enhver jordtype.

Han er heller ikke ligeglad med placeringen: i sol, skygge eller halvskygge.

På grund af den hurtige vækst vil du hurtigt have en høj, tæt hæk: meget privatliv.

Hækplanten er nem at beskære.

Den lider ikke meget af sygdomme, for det er så stærk en plante.

Den er også perfekt i små haver på grund af dens smalle vane.

Leave a Comment