Posted on: January 6, 2022 Posted by: Peder Jorgensen Comments: 0

Stedet for køkkenhaven
Før du starter, leder du først efter et sted til den ideelle køkkenhave. Det bedst egnede sted til en køkkenhave er i solen. Din køkkenhave skal beskyttes mod vind og vejr, så dine planter ikke lider. Lider din have af vinden? Vælg derefter at placere en hæk omkring den. Hækken beskytter din køkkenhave mod vinden.

En fugtig let sur jord er en velegnet jord til en køkkenhave. Hvis jorden ikke er god, kan du bruge kompost. Kompost giver planterne i din køkkenhave ekstra næring, og det er rigtig godt for planterne.

Løb ikke for hurtigt!
Har du endnu ingen erfaring med køkkenhave? Så løb ikke for hurtigt i starten. Det sker ofte, at begyndere straks starter med en køkkenhave, der er for stor. Du må hellere starte i det små. Nogle gange fejlbedømmer folk, hvor meget tid der bruges i en køkkenhave. Start derfor med et areal på omkring 10 kvadratmeter. Det nytter ikke noget at have en stor køkkenhave, der slet ikke er frugtbar. Så start med en lille køkkenhave, som vil gavne dig. Da du ved mere om det, er det altid muligt at udvide senere.

Leave a Comment