Posted on: January 30, 2022 Posted by: Peder Jorgensen Comments: 0

Tilføj noget blændende hvidt til haven. Hvidt er summen af ​​rent, ubrudt lys og behøver ikke sollys for at vise sig.

Hvidt blikfang
Når al farven er forsvundet fra haven i skumringen, kan man stadig se hvidt. Lidt måne eller stjernelys er nok til at få hvide blomster til at springe selv om natten. Og så er de gode pejlemærker for de bestøvende møl og andre insekter. Derfor kaldes en have med mange hvide blomster også for en skumringshave. Ideel til dem, der kun kan nyde en have om aftenen. En yderligere fordel er, at mange hvide blomstrer har en stærkere duft end andre planter.

hvide-blomster-muskel-busk-spiraea

Ultimativ klasse
Men hvide blomster kan også være smukke om dagen. De er rene og har noget ædelt over sig. Edelweiss fik ikke det navn for ingenting. Meget slående er, at hvide blomster ofte har et gyldent hjerte. Et hvidt margueritbladsnederdel viklet om en guldklump. Ultimativ klassisk enkelhed i Lonely Class!

At skabe en have med kun hvide blomster er ikke let, og det er sjældent så vellykket som det engelske Sissinghurst Castle i det berømte Rita Sackville-West. Det glemmes ofte, at farven grøn faktisk spiller en meget mere fremtrædende rolle i al dens mangfoldighed. Det er i bund og grund et spil med grøn og hvid. Men planter med hvide blomster har også en beroligende, beroligende og forbindende effekt mellem forskelligt farvede blomstrer. De harmonerer og er derfor uundværlige i enhver have. Sæt hvide bloomers mellem andre farver, og de ser mindre skarpt tonede ud.

Hvide blomstrende buske
Med hvidblomstrende stauder er det allerede svært at holde hvidt hele året rundt, med buske er det endnu sværere. Udvalget er ret begrænset, hvorfor ægte, rene hvide blomstrer er af stor værdi i en have. Vi nævner et par stykker:

Deutzia × magnifica ‘Nancy’ kaldes ikke ‘bryllupsblomst’ for ingenting. Denne op til 3 m høje busk blomstrer rigeligt med rent hvide, dobbelte raceme i maj. Det er en plante til sol og veldrænet, humusrig jord. Den blomstrer på grene dannet året før.
Cornus kousa ‘Schmetterling’ er en kornel med fire usædvanligt store, hvide dækblade, der omgiver de knopformede blomster. I maj-juni ser busken ud til at være overstrøet med hvide sommerfugle mellem de grønne blade.
Philadelphus coronarius er den altid elskede landmandsjasmin med stærkt duftende hvide klaser af blomster.
Alle kender duften af ​​jasmin! I kultivaren ‘Nøllilje’ kommer stjerneblomsterne helt hvide frem fra lyserøde knopper.
Fra maj til slutningen af ​​juni blomstrer Spiraea vanhouttei muskelbusk med hvide blomster i brede korymber. Alle sorter kan plantes i potter omkring maj-juni.

Leave a Comment