Posted on: March 31, 2022 Posted by: Peder Jorgensen Comments: 0

Livets træ, også kendt som thuja, plantes som hæk i mange haver, og som stedsegrønt trægiver det privatliv og beskyttelse mod støj hele året rundt.

På det rigtige sted vokser de fleste thuja-sorter op til 40 cm om året, så du kan hurtigt regne med en uigennemsigtig hæk.

Thuja er ikke kun plantet i en hæk, men er også populær som solitær og skåret i en smuk form. Livstræet anses generelt for at være let at passe og er derfor velegnet til næsten alle haver.

En tilstrækkelig vandforsyning er særlig vigtig: Især om sommeren har thujaen en tendens til at brænde sine blade eller blive brun.

Populære typer af thuja

Nogle thujaarter, som f.eks. “Teddy”-sorten her, bevarer en rund form selv uden beskæring.

Sammen med fyrretræer og graner er thujaer nåletræer, men de danner ikke selv nåle. De små grønne blade har en form, der minder om nåle, men botanikere kalder dem skælblade.

Thujas vokser som stedsegrønne buske eller træer. Botanikere skelner normalt mellem fem arter:

Koreansk livstræ (Thuja koraiensis)

Vestlige livstræ (Thuja occidentalis)

Kæmpeblomst (Thuja plicata)

Japansk livstræ (Thuja standishii)

Sichuan arborvitae (Thuja sutchuenensis)

Ud over deres forskellige udseende og vækstbetingelser kan de fem arter også adskilles på grundlag af deres aroma. Når du gnider de grønne blade mellem fingrene, frigives en aromatisk duft, der minder om ananas, æblemos, citron, nelliker eller mandler.

Leave a Comment